forex trading logo

eTwinning

Εργασίες μαθητών

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους
Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Προγράμματα Συμμετοχή του Γυμνασίου Πολυγύρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning
Συμμετοχή του Γυμνασίου Πολυγύρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 07:28

 

 

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018 το 1ο Γυμνάσιο συμμετέχει στο eTwinning καθώς το τμήμα γαλλικών του Γ5 με υπεύθυνη την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Χατζηπαντελή Χριστίνα, προχώρησε στην ηλεκτρονική αδελφοποίηση με αντίστοιχο τμήμα του γαλλικού γυμνασίου Collège Vallon des Pins που βρίσκεται στη Μασσαλία με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Buοnavista Despina.

 

Το project που θα εκπονήσουν τα δύο τμήματα από κοινού με την έγκριση της Εθνικής Υπηρεσίας Στήριξης του eTwinning έχει τίτλο “Portraits d’ados” (πορτραίτα εφήβων). Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές των δύο χωρών και να τους δώσει την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προτιμήσεις τους, την καθημερινότητά τους και τις εμπειρίες τους. Το έργο έχει 4 στάδια. Αρχικά οι μαθητές θα παρουσιάσουν τον εαυτό τους και θα επιλέξουν ένα συνεργάτη. Στη συνέχεια μέσα από δομημένες δραστηριότητες θα εμβαθύνουν μιλώντας για τον εαυτό τους εμπνεόμενοι από σπουδαίους γάλλους λογοτέχνες όπως ο Μ. Proust και ο R. Barthes. Οι δραστηριότητες αυτές θα οδηγήσουν στη σύνθεση ενός εκτενούς κειμένου που θα αφορά τη ζωή των εφήβων στην κάθε χώρα και στη δημιουργία ενός παιγνιδιού αυτοπροσωπογραφίας.

 

Ήδη από τα πρώτα βήματα του έργου τα οφέλη στους μαθητές που συμμετέχουν είναι προφανή και πολυδιάστατα. Η συμμετοχή σε μία δράση του eTwinning αποτελεί ένα σημαντικό άνοιγμα της σχολικής τάξης στον κόσμο και την κοινωνία καθώς δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να μιλήσουν για την ελληνική πραγματικότητα που βιώνει ένας έφηβος αλλά και να μάθουν την πραγματικότητα που βιώνουν συνομήλικοί τους σε μια άλλη χώρα. Οι μαθητές έχουν την πρόκληση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επικοινωνίας και το γεγονός αυτό τονώνει σημαντικά τα κίνητρα μάθησης που έχουν.

 

Ελπίζουμε στην επιτυχή πορεία και ολοκλήρωση της δράσης και με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πρέσβεις του etwinning κ. Αθηνά Βαρσαμίδου και κ. Lionel Franchet για τη βοήθειά τους στην αναζήτηση εταίρων και τον τρόπο που πλαισιώνουν κάθε βήμα του έργου καθώς και το διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Πολυγύρου κ. Σταμάτη Πασπαλά για την στήριξη και την ενθάρρυνση του για τη συμμετοχή μας στο έργο.

 

Η καθηγήτρια Γαλλικών

Χριστίνα Χατζηπαντελή

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 07:50
 

Βιβλίο επισκεπτών

Ψηφοφορία

Η γνώμη σας για το site
 

Ημερολόγιο

May 2024
S M T W T F S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1



Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Lonex host NTChosting.com Valid XHTML and CSS.